‘’Mijn hele leven is anders, maar mijn mening kan mensen veranderen.’’

Door : Rutger Knol

Milou Deelen is slachtoffer geworden van ‘slut-shaming’. In plaats van dat ze had verwacht dat mannen en vrouwen op dezelfde manier werden aangesproken over hetzelfde gedrag, keerde mensen tegen haar. Een negatieve lading reacties volgde, wat uiteindelijk veel media aandacht tot gevolg had.

Twee jaar geleden ben ik lid geworden van een studentenvereniging in Groningen. Wat mij erg opviel is dat mannen anders dan vrouwen worden aangekeken op hun seksualiteit. Vrouwen worden slet genoemd, terwijl jongens voor hetzelfde gedrag cool worden gevonden. Meerdere keren ben ik mikpunt geweest van negatief gedrag van mannen. Ik kreeg te maken met het zogeheten ‘slut-shaming’. Dit betekent dat je wordt uitgemaakt voor slet of hoer op basis van je kleding, make-up of bijvoorbeeld seksueel gedrag. 

Afgelopen maart was ik er helemaal klaar mee. Ik heb een filmpje gemaakt op 8 maart, op de internationale vrouwendag, dat niemand grappen moet maken over mijn keuzes op het gebied van seks. Het filmpje is viraal gegaan op Facebook en hier kwamen mensen met de meest rare reacties. Ik heb echt een kut tijd toen gehad en ben terug verhuist naar Amsterdam. Sindsdien ben ik actief bezig om te zorgen dat mensen openlijk over dit probleem praten. Ik ben actief bij het vrouwen kanaal van VICE als freelancer. Waar ik het meeste mee zit is : ‘’Hoe kunnen mannen zo anders op hun ‘slutshaming’ aangekeken worden dan vrouwen.’’

Het filmpje van Milou kan je hier  terugkijken.

Bekijk het item over Fighting4Power in de 2de aflevering van Campustalk Winter 2017-2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.