Noah is non-binair: ‘Zo voel ik me gelukkig, zo ben ik gewoon’

In uitzending 11 van CampusTalk winter 2017-2018 zag je Noah Záborszky die vertelde wat non-binair zijn inhoudt. Nog niet veel mensen zijn namelijk bekend met wat dat precies is, Noah: ‘De meeste mensen snappen bijvoorbeeld wel wat trans is, die snappen een beetje wat homo is, maar non-binair is toch een beetje van: huh, wat is dit? Dus dat moet heel vaak uitgelegd worden’.

Voor mensen zoals Noah is fijn als bepaalde dingen genderneutraal zijn, maar ondanks dat het iets serieus is, is het woord genderneutraal toch uitgeroepen tot het irritantste woord van 2017. Noah is hier niet heel blij mee: ‘Dat vond ik niet heel erg chill om te horen. Ik snap waarom mensen genderneutraal als het meest irritante woord hebben gekozen, maar aan de andere kant denk ik ook: ja jongens, het is niet zomaar iets. Dus dat vind ik wel een beetje jammer, maar ik vind het wel fijn dat er überhaupt over gesproken wordt, want dat was een jaar geleden gewoon nog niet’.

Benieuwd naar het hele verhaal van Noah? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.