‘Omdat we het leuk vinden, en om bezig te blijven’

Elke maandag staan ze er weer, de ouderen van volleybal 50+ in Utrecht. Ook Ineke Sluik is al 15 jaar elke maandag in de gymzaal te vinden. ‘Ik ben er al vanaf het begin. We besloten om met z’n drie├źn te gaan. Daar ben ik nu alleen nog van over, maar ik heb het reuze naar mijn zin!’

Uit onderzoek van het Mulier Instituut is gebleken dat ouderen steeds meer sporten, en dat dit gunstig is voor hun gezondheid. Ook Ineke merkt dat het sporten haar fit houdt: ‘Ik merk echt dat het sporten me helpt. Ik heb zelf last van mijn gewrichten en ik merk dat het sporten helpt en dat het ook heel erg goed gaat. En als het dan wat minder gaat dan kan ik wat minder uit de voeten, maar dat hoort denk ik bij de leeftijd’, zegt ze lachend.

Daarnaast ziet ze dat het niet alleen goed is voor haar gezondheid, maar dat het haar ook sociaal erg helpt: ‘Ja we zijn een hechte groep, elke maandag zijn we er weer. En dan als we klaar zijn dan drinken we samen koffie en iemand neemt ook altijd koekjes mee. Het is gewoon leuk om met elkaar te sporten, je bent dan toch een uur samen bezig en dat vind ik vaak ook gewoon gezellig’. Voorlopig blijft Ineke dus nog even sporten, en dan het aller liefst volleybal.

Wil je meer weten over ouderen en sport? Klik dan hier voor uitzending 13 van het winterseizoen 17/18 van Campustalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.