Wat doet een filmdistributeur precies?

Acteurs, regisseurs, producenten en cameramannen kennen we allemaal wel. Maar wie een film financiert en uitbrengt gaat vaak aan ons voorbij.

Aan het begin van een film zien we  vaak een logo dat we herkennen. Onder ander van Warner Bros, Sony, Universal of in dit geval Dutch Film Works. Deze maatschappijen financieren de films en brengen ze uit. Willem Pruijssers, directeur van Dutch Filmworks legt uit hoe het in zijn werk gaat om een film te distribueren.

 

Nu is in 2017 het bioscoop bezoek wel gestegen, maar geen één film is uiteindelijk in de top 20 best bezochte films geëindigd. Wil jij weten hoe dit komt? Kijk dan naar het item in uitzending 17 van het winterseizoen 17/18 van campustalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.