De 5 tips om je fiets veilig te stallen

De meeste zetten hun fiets veilig op slot. Maar het kan je weleens overkomen zijn dat je fiets is gesloten. Als je dit is overkomen, zal je je fiets nu wel goed op slot zetten. Maar toch hebben wij wat extra tips hoe je het beste je fiets kan stallen.

Tip 1: Geef de fiets een opvallende kleur
Haal een spuitbus met de kleur roze, geel of groen. Dit is een opvallende kleur en daarom voor een dief niet aantrekkelijk. Als jij namelijk opzoek gaat naar je fiets is deze snel te spotten en ook op sites zoals marktplaats.

Tip 2: Zet hem in de fietsenstalling
Als je je fiets in de fietsenstalling zet is de kans op diefstal minimaal. Hij wordt hier bewaakt door een bewaker en daarnaast moet je bonnetje laten scannen zodat de fiets wel echt van jou is.

Tip 3: Zet de fiets aan iets vast
Misschien heb je wel haast en zet je je fiets snel vast je ringslot. Maar een dief kan de fiets zo oppakken en meenemen. Als je hem aan een brug of boom vast maakt kan de dief je fiets niet meer oppakken, maar moet eerst moeite doen om het slot los te maken.

Tip 4: Dubbele sloten
Een dief weet vaak hoe hij één slot snel en makkelijk los kan maken. Daar hebben ze meestal apparatuur voor mee. Maar met twee verschillende sloten wordt het voor de dief het al een stuk lastiger gemaakt en kost dit te veel tijd voor de dief.

Tip 5: Laat hem er niet gloednieuw uitzien
Een dief kan veel meer geld verdienen aan een gloednieuwe fiets. Maar mist deze bijvoorbeeld een spatbord of licht dan is deze een stuk minder aantrekkelijk voor de dief. Hij zal eerder een andere fiets proberen te stelen.

Na deze tips zou niet meer moeten gebeuren wat in de onderstaande video gebeurt.

Ben je nu benieuwd naar ons fietsenitem, kijk dan snel onze speciale Manchester/Utrecht uitzending.

 

Bron: youtube.com/insideedition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.