“Verbreding A27 kan het succes van Amelisweerd en Rhijnauwen terugdringen”

De verbreding van de A27 in Utrecht kan invloed hebben op het succes van de nabijgelegen landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. Dat zegt Jos Kloppenborg, secretaris van de organisatie ‘Vrienden van Amelisweerd’ dat al jaren protesteert tegen de verbreding.

Om in 2020 te kunnen starten met de werkzaamheden, moeten er honderden bomen gekapt worden. Hierna schuift de snelweg een stuk op. Dat de snelweg zo dichtbij komt te liggen, is volgens Kloppenborg nadelig. “Er komt zo’n ontzettende pokkenherrie van de weg af”, vertelt hij gefrustreerd. “Toen in 1982 de snelweg werd aangelegd, heeft dit een grote slag geslagen. In het bos zelf, maar ook in de beleving van het bos. Vroeger kwamen er ontzettend veel mensen vanuit de stad direct het bos in wandelen bij Nieuw Amelisweerd. Dat doen mensen nu niet meer omdat de snelweg hier dichtbij ligt en je last hebt van het geluid.”

Kloppenborg verwacht dat bezoekers als gevolg van de ‘pokkenherrie’ na de verbreding nog minder in Nieuw Amelisweerd  zullen komen. “Omdat de herrie verder het bos indringt, wordt de bezoekersdrukte geconcentreerd op Rhijnauwen en oud Amelisweerd. Dit gebied kan de drukte op een gegeven moment niet meer aan.”

Succes van het groengebied

Momenteel doen Amelisweerd en Rhijnauwen het goed. Met bezoekersaantallen die schommelen tussen de 1,2 en 1,5 miljoen per jaar, is het groengebied het drukstbezochte van de regio. In uitzending 2 van lenteseizoen 2017-2018  is een item te zien over de redenen achter het succes van het groengebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.