Wat jij voor vluchtelingen kunt doen

In onze uitzending werd al duidelijk dat theater een goed middel kan zijn om vluchtelingen de Nederlandse taal vaardiger te maken. Maar er zijn ook andere manieren om vluchtelingen te helpen tijdens de integratie. Wij zetten hier drie verschillende ideeën uit om je een beetje te inspireren.

Samen naar het theater
Wil jij namelijk vluchtelingen beter leren begrijpen? Dit kan bij de Stadsschouwburg Utrecht een kaartje voor jezelf én voor een vluchteling kopen. Samen leer je zo via de voorstelling The Bright Side of Life hoe het is om je eigen land te moeten ontvluchten.

Coachen
Natuurlijk kun jij je ook inzetten als coach. Zo zoekt de ToekomstAcademie Utrecht mensen die een aantal uur per week jonge vluchtelingen kunnen coachen.

Tijdens dit coachen help je anderen voornamelijk door activiteiten te ondernemen om zo de jongeren met anderen in contact te brengen. Ook help je vluchtelingen met het ontwikkelen van eigen talenten, zodat ook zij hun plaatsje kunnen vinden binnen onze cultuur.

Come & Eat
Een andere cultuur neemt ook andere hapjes en gerecht met zich mee. Via Come & Eat van Stichting Present, kun je bewoners van de noodopvang zelf uitnodigen om bij jou een hapje te komen eten. Door af en toe met bijvoorbeeld de Syrische of Iraanse buren te eten, kom je goed met hun in contact en houd je er contacten aan over. Misschien kun je dan ook eens bij die buren langs als blijkt dat de suiker op is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.