10X de beste vegan eetplekken in Utrecht

Recepten vinden waar geen dierlijke producten in voorkomen én alle juiste voedingswaarde in zitten; zelf veganistisch koken kan soms best een kunst zijn. Laat staan restaurants waar ze een volledige en lekker veganistisch menu hebben. Om het iets makkelijker voor je te maken, vind je hieronder een overzicht:

 

Carla’s Conditorie – Is een Scandinavisch georiënteerde bakkerij & lunchroom met elke dag vers gemaakte producten. Te vinden op Achter de Dom 6.

Juuls Hummus – Uit een liefde voor hummus ontstond deze eetwinkel & deli. Het bestond nog niet in Utrecht en nu kun je de eetwinkel gespecialiseerd in zelfgemaakte verse hummus vinden aan de Baanstraat 1.

Oproer – Naast een brouwerij is dit ook een plantaardig restaurant die de titel mag dragen van ‘Beste vegan restaurant van Nederland’. Eten en biertjes kun nuttigen aan de CAB-Rondom 90A.

IJssalon Roberto – Door alleen water, suiker en fruit te gebruiken zijn de smaken; aardbei, bloedsinaasappel, bosbes, citroen, mango, meloen en peer, veganistisch. Roberto’s Gelato is te vinden op Poortstraat 93, in Utrecht.

Darah restaurant – Het Afghaanse restaurant serveert naast de traditionele maaltijden ook veganistische gerechten. de culinaire keuken kun je vinden op de Oudegracht aan de Werf, nummer 161.

Dapp frietwinkel – Begon als biologische frietfiets en is inmiddels uitgegroeid tot een duurzaam gerichte frietboer met veganistische opties. Frietjes haal je op Vinkenburgstraat, 10.

VERS – Dit restaurant aan de Oudegracht 212 in Utrecht heeft elke dag verse soepen, broodjes, hartige belegde Arabisch brood, huisgebakken zoetigheid en salades. Te vinden aan de Oudegracht, 210-212.

 

Maar als veganist moet je ook rekening houden dat je kleding/cosmetica en andere producten die je gebruikt geen dierlijke producten bevatten. In de 11e uitzending van campustalk 2017-2018, zag je de cosmetische producten die Arte gebruikte. Om je wegwijs te maken in veganistische producten, kun je de onderstaande links bekijken van veganistische webwinkels en winkels in Utrecht.

 

Lush – Verkoopt handgemaakte cosmetische producten. Op de zeepjes en crèmepjes is de oorsprong, het idee achter het product en de ingrediënten te zien. Veel van het cosmetische koopwaar is vrij van dierlijke producten en is niet getest op dieren. In Utrecht zijn twee winkels te vinden. Aan de Steenweg 46-48 en in Hoog Catharijnen, Passage 34.

Bureau Bewust- Hier vind je van alles, van meubels tot babyspullen, het schort aan niets. Naast de webwinkel kun je de winkel ook zelf bezoeken op de zakkendragerssteeg, in Utrecht.

Vmarkt – Veganistische supermarkt in Utrecht waar je meer kan vinden dan alleen eten. Je kunt de gewilde producten online bestellen via de link of boodschappen doen in de winkel aan de Hooft Graaflandstraat 18a.

 

Meer inspiratie nodig voor het avondeten? Kijk dan even dit onderstaande filmpje waarin vijf heerlijke vegan maaltijden worden klaargemaakt.

Laat in een reactie even jouw mening achter over een van de bovenstaande winkels!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.