Luisteren naar theater

We kennen ze allemaal, de doventolk. In uitzending 17 van CampusTalk Lente 2017-2018, maakten wij kennis met Angelique van Lieshout. Zij is een blindentolk van Stichting Komt het Zien!

Deze stichting maakt het voor blinden en slechtzienden mogelijk om te kunnen genieten van theater. Voor het eerst waren zij in de Stadsschouwburg te vinden. Maar hoe werkt dit nou?

Allereerst kijkt de stichting zelf welke theaterstukken eventueel vertolkt kunnen worden. Vervolgens nemen zij contact op met de theatermakers om te kijken wat de mogelijkheden zijn. De tolk kijkt vervolgens zelf naar het stuk en schrijft alles uitgebreid uit op papier.

Daarna nemen zij contact op met mensen die het desbetreffende theaterstuk bij willen wonen. Naar deze mensen wordt een audiodescriptie gestuurd over de inhoud van het stuk. Alle bezoekers weten een week voor de voorstelling dus al waar het stuk over gaat.

Op de avond zelf komen de blinden en slechtzienden een uur voor aanvang van de voorstelling langs om kennis te maken met de acteurs en het decor. Benieuwd hoe het er aan toegaat? Kijk hieronder voor een korte sfeerimpressie:

Ben jij of ken jij iemand die zelf blind of slechtziend is, maar wel gek op theater? Kijk dan op de site van Stichting Komt het Zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.