Altijd en overal Baha’i gebeden

Voor de inspirerende woorden uit de Heilige geschriften van het Baha’i is het niet noodzakelijk om naar de dichts bijzijnde boekwinkel of bibliotheek te rennen. Er zijn verschillende apps voor op je telefoon of tablet te vinden of filmpjes op YouTube. De redactie zette er een paar voor je op een rij:┬á

App – Baha’i Gebeden

De App is internationaal en opent bij een talenkeuzemenu. Iedere taal van de wereld staat erin en is te kiezen. Zodra je een taal hebt gekozen zijn er verschillende categorie├źn waar je uit kan kiezen, waarin verschillende gebeden staan. Zo heb je het kopje ‘Bijeenkomsten’, ‘Gebed voor de doden’, ‘Jongeren’, ‘Ochtend’ en ga zo maar door. Er zijn verschillende gebeden opgesteld die je kan lezen en sommige gebeden kan de app zelfs voorlezen. Ook kan je aantekeningen maken naast een gebed.

App – Baha’i Daily

In de app ‘Baha’i Daily’ kan je iedere dag zien wat er in de geschiedenis van de Baha’i op die dag is gebeurd. Zo lees je bijvoorbeeld dat er op 6 maart niets is gebeurd, maar op 5 maart 1954 zijn Roy en Elena Maria Marsella Fernie geridderd als ‘Ridders van Baha’u’llah’. Ook kan je de quote van de dag lezen.

 

 

YouTube – Baha’i Song Project

Een gitaar is alles wat deze jongeren nodig hebben. Ze zingen soms alleen, soms met elkaar verschillende gebeden van de Heilige Geschriften van het baha’i en plaatsen die online zodat iedereen ervan kan genieten. Bij elkaar zijn het 116 video’s, genoeg om nog even mee door te kunnen lijkt ons.

In Uitzending 4 van CampusTalk Lente 2017/2018 leer je alles over het Baha’i geloof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.