Augmented Reality populair als entertainment

Augmented Reality is bijna niet meer weg te denken in de hedendaagse entertainment industrie. Verschillende games maken al gebruik van deze interessante technologie. Die populariteit is te zien doordat er steeds meer games gebruik maken van de technologie.

Stel je eens voor dat je dingen aan de werkelijkheid toe kunt voegen, die eigenlijk ondenkbaar zijn. Een instructievideo die plots voor je in de lucht vliegt, of voorwerpen die je groter of kleiner kunt maken door ze enkel aan te raken. In de uitzending zagen we al waar deze technologie toe in staat is. Augmented Reality wordt steeds populairder en wordt in veel games toegepast.

Ingress
Ingress werd in 2012 al vrij populair toen dit spelletje op de mobiel verscheen. Als voorganger van de volgende titel op deze lijst, hack je in dit spel verschillende portals om zo voorwerpen vrij te spelen. Op die manier probeer jij je je te vermaken in de fictieve wereld van Ingress.  Ingress is de eerste stap waarbij Augmented Reality op grote schaal werd ingezet voor entertainment.

Pokémon GO
Maar Augmented Reality werd pas echt populair met de komst van Pokémon GO. Dit spel volgt exact dezelfde formule als Ingress, alleen is het in dit spel de bedoeling om in je eigen omgeving Pokémon te vangen. Pokémon GO werd als spel zo populair dat mensen van verschillende leeftijdsgroepen ermee aan de slag gingen. Pokémon GO werd zelfs zo populair dat al die miljoenen mensen die het spel op straat gingen spelen, wereldwijd voor overlast zorgden. Zo hadden voornamelijk bedrijven last van al dat gezwaai met die mobiel.

Harry Potter: Wizards Unite
En het stopt niet. Harry Potter: Wizards Unite is nog niet verschenen, maar wordt wederom een game waarin Augmented Reality wordt ingezet om via je mobiel verschillende dingen in je echte omgeving te spotten. De game zal waarschijnlijk veel Harry Potter-fans aanspreken. De ondertussen bekende technologie wordt namelijk nu gebruikt om de magische wereld van Harry Potter in je eigen omgeving tot leven te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.