Bierbrouwen bij brouwerij Van de Streek

In de supermarkt is het je waarschijnlijk ook opgevallen: steeds meer verschillende soorten bieren. Het traditionele biertje maakt plaats voor speciaalbier van vooral lokale kleine brouwerijen. Dat bierbrouwen populair is, is ook te zien aan de groei van het aantal bierbrouwerijen de afgelopen jaren.

In tien jaar tijd is het aantal bierbrouwerijen verviervoudigd. Waar er in 2007 nog maar 90 bierbrouwerijen waren, werden er vorig jaar maar liefst 370 bierbrouwerijen geteld. In 270 brouwerijen is er maar één persoon werkzaam. Maar voor sommigen is het brouwen van bier zó leuk, dat ze er zelfs hun brood mee gaan verdienen.

Zo ook bij bierbrouwerij Van de Streek in Utrecht. Wil je weten hoe het er bij hen aan toe gaat in de brouwerij? Kijk dan even het filmpje hieronder!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.