Doe de bont test!

Labeling binnen kledingstukken met nepbont zijn niet meer te vertrouwen, dit blijkt uit onderzoek van Bont voor Dieren. Uit een steekproef van de organisatie bleek dat veelal op labeling niet goed word vermeld wanneer er echt bont of leer in een kledingstuk zit. Wat kan betekenen dat je ‘neppe’ bontkraag in kast wel eens echt zou kunnen zijn.

We kunnende labels binnen onze kleding niet meer kunnen vertrouwen dus, moeten we zelf kunnen achterhalen wat wel echt is en wat niet. Hier zijn een aantal manieren om nep van echt te onderscheiden.

Je kunt namelijk voelen, kijken of prikken:

Als je over echt bont wrijft voelt dat zacht aan. Imitatie voelt veel stroever aan.

Je kunt vaak ook zien aan de onderzijde van het bontje of  het echt is. Als je tussen de haren stof ziet dan is het nep, zie je echter leer, dus een huid, dan is het echt.

Je kunt ook met een naald door de onderzijde van het bont prikken. Nep bont is makkelijk doorheen te prikken omdat het op stof word genaaid. Door echt bont is het veel lastiger om erdoorheen te prikken.

Als je het dan nog steeds niet zeker weet is er nog een laatste middel om toch zeker te weten of jou bontkraag echt of nep is. Dat is namelijk door de haren in vuur te steken. Als je echt bont aansteekt zal het branden net zoals het haar op je hoofd, het verschroeit. Nepbont lijkt op plastic als je het verbrand. Er zullen bolletjes op de verbrande gedeeltes verschijnen en het zal ook veel stinken naar plastic.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.