Vegetarische instinkers op een rijtje

Een biefstuk of een boterham met ham zijn zeker weten niet vegetarisch. Maar als je ervoor kiest volledig diervrij voedsel te eten zijn, zijn er nog meer producten die niet gegeten kunnen worden. Producten die in eerste instantie wel vegetarisch lijken te zijn. 

De vegetariërs bond heeft een lijst met vegetarische instinkers gemaakt. Er zijn namelijk een hoop voedingsmiddelen waar dode dieren in verwerkt zijn.

  • Kaas

Een grote instinker is bijvoorbeeld kaas. Een ingrediënt dat kaas niet vegetarisch maakt, is stremsel. Stremsel wordt gebruikt om vaste stoffen in de melk te scheiden van het vocht. Stremel komt uit de maag van dode kalfjes. Gelukkig voor de vegetariërs, er bestaan wel vegetarische kazen. Bij deze kazen wordt gebruik gemaakt van microbieel stremsel. Dit is een vegetarisch stremsel. Deze kazen zijn over het algemeen dus wel vegetarisch.

  • Brood

Waarom brood niet altijd vegetarisch is, komt omdat er vet aan brood wordt toegevoegd. Dit hoeft niet altijd van dieren te komen, maar bij brood kan dit soms wel lastig te controleren zijn. Om ervoor te zorgen dat je sowieso vegetarisch brood koopt, moet je goed letten op het etiquette. Het vet zit verwerkt in de kant-en-klare  broodverbetermiddel, vet zal namelijk niet extra worden toegevoegd.

  • Snoep

Een beter bekende is snoepgoed zoals drop en winegums. Hier zit namelijk gelatine verwerkt en dit wordt gemaakt van gemalen botten. Dit zit vaak in pudding en bindings- en verdikkingsmiddelen.

 

In de Campustalk 17 Lente 2017-2018 gingen we de supermarkt in om naar vegetarische instinker op zoek te gaan. Een van de grote instinkers is snoep, gelukkig kwamen we tijdens onze zoektocht ook tot de ontdekking dat er wel vegetarisch snoep is! In de video hieronder kan je zien welke:

Ben je op zoek naar tips kijk dat nog een keer op de lijst van de vegetariërs bond. Daar staat in detail waar je op kan letten als je geen dode dieren wil eten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.