“We willen voor Hem klussen voor de stad”

“Het is ons doel om Jezus Christus te volgen en op Hem te gaan lijken. Dit willen wij praktisch maken door ons bij maatschappelijke projecten in te zetten voor de stad Utrecht”, vertelt Annelinde Schoonhoven van Ichthus Utrecht. Studenten van de verenigden klusten in verschillende huizen.

Studentenvereniging Ichthus zet zich vanuit haar geloofsovertuiging in voor anderen door deel te nemen aan verschillende projecten. Zo zetten de studenten zich dit jaar onder andere in voor het Leger des Heils en zagen we in de uitzending al hoe leden van de studentenvereniging Ichthus hielpen bij het opknappen van een huis voor een vrouw die net uit een vrouwenopvang kwam.

Elk jaar zet de vereniging zich nog harder in wanneer de Dies Natalis (verjaardag van de vereniging) nadert. “We vinden het mooi om in juist die week onze verjaardag te vieren met de vereniging, maar we vinden het ook mooi om iets terug te kunnen geven aan de stad Utrecht die ons de rest van het jaar zoveel biedt.”

Leden van de vereniging worden ingedeeld in een kring van 6 tot 8 personen. Deze leden komen dan samen om te eten, te bidden of Bijbelstudie te verrichten. Naast dat de kringen samen uit eten gaan of film gaan kijken, wordt hen ook wel eens vanuit het bestuur gevraagd om bij een maatschappelijke actie te helpen.

De vereniging vind dat de identiteit van christenen wordt bepaald door god. “Hij heeft ons gemaakt voor Zijn doel. Jezus Christus is volmaakt en zo heeft God ons ook bedoeld.” Door kringen deel te laten nemen aan zulke acties, probeert de studentenvereniging hier aan te werken.

Onderstaande video toont de promo van Ichthus Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.