Boksen met senioren

Het maakt eigenlijk helemaal niet uit wat voor sport een ouder iemand beoefend. De keuze is reuze en zelfs ringsporten zoals boksen kunnen prima door ouderen worden beoefend. Het houdt de gewrichten soepel, de hand-oogcoördinatie scherp én de sociale contacten op peil.

Ook in Utrecht worden de ouderen, volgens de gezondheidsmonitor, steeds vaker eenzaam. In aflevering 14 van het CampusTalk lenteseizoen is te zien dat boksen kan helpen tegen eenzaamheid. Maar let op: “Een klap op het hoofd is nooit goed” aldus de ringarts en voorzitter van de Medische Commissie Nederlandse Boksbond. Een ouder iemand moet hier volgens hem extra rekening mee houden.

Boksen zonder een goede stoot uit te delen? Dat lijkt misschien onmogelijk, maar The Dutch Windmills lieten zien hoe dat dan in zijn werk gaat en daar was één van onze redacteuren bij. Bekijk de video hieronder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.