Britse bedrijven gaan meer plastic recyclen

In Groot-Brittanië gaan veertig bedrijven samenwerken om minder verpakkingsmateriaal te gaan gebruiken. Doel is het vermijden van onnodig plastic gebruik en meer te recyclen. De initiatiefnemers willen dit binnen zeven jaar gaan realiseren.  

De bedrijven die in het UK Plastic Pact zitten, zoals de samenwerking wordt genoemd, zorgen wereldwijd voor tachtig procent van het verpakkingsmateriaal in de Britse supermarkten. Onder de bedrijven zitten grote concerns zoals Coca-Cola, Unilever en Lidl. Zij willen het gebruik van plastic zoveel mogelijk gaan vermijden en het plastic dat nog wel wordt gebruikt moet herbruikbaar zijn. Er is beloofd dat dit met zeventig procent ook gaat gebeuren. Verder moet de rest van de verpakkingen uit gerecycled materiaal bestaan.

Rietjes en wattenstaafjes

Het is niet de eerste keer dat Engeland komt met wetten en initiatieven die ervoor moeten zorgen dat er minder plastic wordt geproduceerd en gebruikt. In januari liet de Britse regering al weten plastic rietjes en wattenstaafjes te willen verbieden. Een aantal supermarkten weigerden de plastic rietjes nog te verkopen en de horeca keek naar de mogelijkheden om papieren rietjes te gebruiken.

Benieuwd naar meer nieuws over plastic en hoe groenteboeren hiermee omgaan. Luister vanmiddag om twee uur mee naar Let’s Talk.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/afval

In de bovenstaande infographic wordt uitgelegd hoe we in Nederland omgaan met plastic en afval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.