De FEBO voor soa-testen

Een frikandel of een blikje cola, een Snickers of wat contant geld. Het komt allemaal uit de muur, maar je kunt ook een soa-test uit de muur halen. In Den Haag kun je bij een automaat in de muur vijf verschillende soa-zelftesten halen. In uitzending 16 van het lenteseizoen van CampusTalk was te zien dat in Utrecht een lange wachttijd voor je soa-test geen uitzondering is. Misschien is een automaat als deze het ei van Columbus.

De test komt in een onopvallende doos, thuis doe je de test en vervolgens stuur je hem op in de bijgeleverde retourenveloppe en binnen drie werkdagen krijg je de uitslag te horen. De uitslag krijg je als een code op je mail. Hierdoor is het hartstikke anoniem, het enige wat je dus moet achterlaten is je e-mailadres en je bent klaar. Zo’n test kost ongeveer €35,- en is daarmee ook een stuk goedkoper dan de niet anonieme test bij de huisarts. Natuurlijk zou de GGD een nog betere oplossing zijn, maar mocht je echt niet kunnen wachten, dan is er een betaalbaar alternatief om de maanden lange wachttijden te omzeilen. Veel plezier met het festivalseizoen.

Hieronder zie je hoe zo’n test uit de muur in zijn werk gaat:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.