Ga jij een pup kopen? Hier moet je op letten

Een door de overheid aangestelde witte lijst waarop staat waar je een goede en gezonde pup kunt kopen van een goede fokker. Dat is wat de nieuwe regering Rutte III wilt maken. Tot die tijd zijn hier 5 manieren om te zien dat de fokker die u op het oog heeft een foute fokker of zelfs broodfokker is.

Er worden maximaal 2 rassen gefokt:

Een goede fokker biedt nooit meer dan twee rassen aan. Als hij veel verscheidene aanbiedt is er een kans dat hij ze ergens anders vandaan krijgt en ze zelf alleen maar doorverkoopt.

De fokker heeft niet altijd pups om te verkopen:

Een fokker die iedere dag van het jaar puppy’s aanbiedt, zal hij niet zelf de honden vanaf de geboorte verzorgen.

Je mag op bezoek komen waar de pups leven:

Een goede fokker heeft niets te verbergen. Als jij niet langs mag komen betekent dat waarschijnlijk dat er niet eerlijk wordt gesproken over waar de pups leven. Zorg er ook altijd voor dat je de moeder kunt zien. Gezonde hondjes groeien de eerste weken op met de moeder erbij. Zonder moedermelk in de eerste weken kan de pup ook later ziek worden.

Beide ouders zijn getest:

Om te weten dat de pup geen erfelijke ziektes heeft moeten de ouders getest zijn. Als er ook een stamboom is kunt u altijd nog checken waar de ouders vandaan komen. Als er geen stamboom is, is er een kans dat de fokker iets over de ouders wilt verbergen.

Vermijd sites als marktplaats:

Vaak zitten broodfokkers online op sites als marktplaats. Als u toch via marktplaats een pup gaat kopen ga er dan langs en vraag naar de ouders van de pup.

https://www.google.nl/maps/place/Dierenasiel+Utrecht/@52.0692806,5.1379787,14z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xbccf57b40505d2f8!8m2!3d52.0692806!4d5.1467334

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.