Geef je oude racefiets fiets een nieuw leven

Het is niet meer weg te denken uit het straatbeeld: de klassieke racefiets. Jong en oud, werkend en student maakt er gebruik van. Maar, veelvuldig gebruik gaat natuurlijk ook wel eens iets kapot. 

In plaats van je fiets achter in de schuur te zetten spoort fietsenmaker Jasper Jochems mensen aan je fiets naar hem te brengen. Hij steekt oude racefietsen weer in een nieuw jasje. Tweeënhalf jaar geleden begon hij met zijn bedrijf KilDale, gevestigd in de stadstuin in Utrecht.

In 2014 telde ons land 22,5 miljoen fietsen, volgens een schatting van de BOVAG.

Twintig jaar geleden was het aantal fietsen in Nederland nog 16 miljoen. Op een bevolking van 15,5 miljoen mensen kwam dat neer op iets meer dan een fiets per persoon. Daarom is het is volgens Jasper belangrijk spullen niet zomaar weg te doen. ‘’We verspillen al genoeg spullen in de wereld’’ zegt Jasper in het interview met Campustalk. Ook al wil je de fiets niet meer gebruiken, is dit een uitgewezen kans om je fiets toch ergens af te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.