Vrouwen aan de top

Verschillende vrouwenverenigingen in Nederland zetten zich in voor de positie van de vrouw. Zo ook de grootste vrouwenvereniging in Nederland: Vrouwen Van Nu. Sara Panahi is onderdeel van het landelijk bureau en vertelt over de vereniging. ‘’De inzet en het enthousiasme van de vele vrijwilligers is de kurk waar Vrouwen van Nu op drijft.’’

‘’Vrouwen van Nu, opgericht in 1930, heeft in haar lange geschiedenis op veel maatschappelijke terreinen aan de weg getimmerd. Zo hebben we door de jaren heen vele kleine en grote successen behaald door de inzet van de vrijwilligers.’’ Ondanks de grote sprongen die de vrouwen hebben gemaakt, heeft de vrouw nog een lange weg te gaan volgens sommige.

Ook Sara denkt dat er nog ruimte is voor veel verbetering. ‘’Het bestaansrecht van Vrouwen van Nu zit in de noodzaak om in georganiseerd verband de stem van vrouwen te laten horen, zowel in de directe leefomgeving als op landelijk niveau en mondiaal. Dat is nog steeds nodig. Op heel veel terreinen wordt het vrouwelijk stemgeluid onvoldoende gehoord. Ons doel is bereikt als ieders talent wordt benut in de samenleving en als diversiteit als een meerwaarde wordt gezien.’’

Ook bij van Liempt live kwam dit onderwerp aan bod:

Op donderdag acht maart was het internationale Vrouwendag. Vrouwen van Nu vierde dit met een vrouwenweekevent, waarin topvrouwen vertellen over hun passies en carrières. Dit event werd positief ontvangen. ‘’We hebben veel positieve reacties ontvangen. Het thema van ons Vrouwenweekevent was ‘Kleurrijk’. Ruim honderd vrouwen van verschillende achtergronden en generaties vierden met ons de kleurrijke kick-off van de Vrouwenweek.  Tijdens het Vrouwenweekevent werd er geluisterd naar de verhalen van de genomineerde Verschilmakers. Elk verhaal was uniek, persoonlijk en had zichtbaar impact op de aanwezigen. Uiteindelijk is Nora el Abdouni Vrouwen van Nu Verschilmaker 2018 geworden. Daar hebben we ook heel veel positieve reacties op gekregen.’’

In het item over het vrouwenquotum van uitzending 16 van Campustalk lente 2017-2018, gaf Janneke van der Heijden (lid van GroenLink Utrecht) haar mening over het vrouwenquotum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.