Aan deze World Choir Games doet Dekoor deze zomer mee

Deze zomer probeert het Utrechtse Dekoor Close Harmony de wereldtitel te veroveren op de World Choir Games in Zuid Afrika. Het koor, dat uit studenten bestaat, is al vaker op deze spelen geweest. Dat was niet zonder succes: verdeeld over de categorieën jazz en pop wist Dekoor in drie toernooien vijf prijzen in de wacht te slepen. 

(foto: Madelon Balk)

De World Choir Games zijn opgericht door de internationale korenorganisatie Interkultur, die in de stijl van de Olympische Spelen (meedoen is belangrijker dan winnen) een toernooi oprichtte waar koren van verschillende continenten aan mee konden doen. Dit jaar vinden de World Choir Games voor het eerst in Afrika plaats.

Omdat de koren in genre nogal van elkaar kunnen verschillen, rijkt Interkultur in meerdere categorieën een prijs uit. De World Choir Games heeft hier een enorme lijst van. Koren kunnen zich inschrijven voor maar liefst 27 categorieën, waaronder Jazz, pop, gospel, maar ook mannenkoor en vrouwenkoor. Het betekent dus ook dat er meerdere prijzen te verdelen zijn. Hieronder zie je bijvoorbeeld het studentenkoor van de Chinese Nankai Universiteit, zij werden tijdens de vorige editie in Sochi kampioen in de categorie Mixed Choirs.

Gezien de stand van de Wereldranglijst heeft gastland Zuid-Afrika het beste koor ter wereld in huis. Het universiteitskoor Stellenbosch covert veel popliedjes. Een cover van het nummer All of Me kreeg veel lof van de artiest die een aantal jaar geleden een hit scoorde met het origineel: John Legend.

De reportage over DeKoor kun je zien in aflevering dertien het zomerseizoen van CampusTalk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.