Check het hier! 6 tips om spam op je Facebookaccount te voorkomen

LUISTER HIER DE UITZENDING VAN LET’S TALK TERUG

 

Door: Coen van den Braber

Even een persoonlijke noot, want met 1 druk op de knop had ik laatst opeens al mijn Facebook-vrienden een spambericht verstuurd. Een groot deel van mijn bijna 700 contacten heb ik toen geïnfecteerd met spamberichten, omdat ik met mijn stomme kop op een rare link heb gedrukt die ik weer van een andere vriend kreeg. En wat ben je dan ook weer veel tijd kwijt aan het verwijderen van de spam en het verontschuldigen bij mijn vrienden!

Hackers in hun eentje op de zolderkamer
Rolf van Wegberg is van de TU Delft en ik belde hem op om te vragen wat voor soort mensen hier nu achter zitten. Want moet ik dan gelijk denken aan jongens achter hun computer met een hoodie aan? “Zeker niet. Dat is wel het beeld wat mensen vaak hebben van hackers: mensen op hun zolderkamertje, in hun eentje achter zo’n computer. Maar dit is veel georganiseerder. Vaak zitten ze met een veel groter clubje bij elkaar om zo’n aanval uit te voeren.”

Fotograaf: Coen van den Braber

Maar waarom doen ze het dan?
Waarom hebben ze er baat bij, meneer Van Wegberg, als ik geïnfecteerd word met die vervelende spamberichten? “Ja, dat levert de hackers data op. En data van Facebook is geld. En geld is alles kun je haast wel zeggen. Data bestaat uit allemaal gegevens die heel persoonlijk zijn en die leveren bij adverteerders weer heel veel geld op.”

Hier 6 tips om jouw Facebook-account beter te beveiligen tegen spammers!
Dus spam is heel vervelend voor de gebruikers, maar die data en brei aan persoonsgegevens en spamberichten leveren anderen weer heel veel geld op. Maar hoe ben je nu waakzaam en voorzichtig? Hier 6 tips om ervoor te zorgen dat jij niet wordt aangevallen op Facebook door hackers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.