De stap naar milieubewust eten

Vlees eten is iets wat veel mensen dagelijks doen. Tegelijkertijd hoor je vaker mensen die duurzaam willen leven en het milieu niet teveel belasten.

Het eten van dierlijke producten is iets wat al een lange tijd een lastig vraagstuk is in onze maatschappij.Uit recent onderzoek is gebleken dat vlees gemiddeld 40% duurder moet zijn om de milieu effecten te kunnen compenseren.Dit zou een oplossing kunnen zijn voor de schade die de vleesindustrie veroorzaakt.Vlees helemaal links laten liggen lijkt voor veel mensen geen optie. Uit onderzoek van de milieucentrale komt naar voren dat een grote groep mensen pas vaker vlees overslaat als het normaal is geworden is in de Nederlandse samenleving.

Vera Dalm van Milieu Centraal zegt: “Tot onze verrassing wordt de top vijf gedomineerd door energie besparen en zonnepanelen. Relatief veel zijn er ook geïnteresseerd in het langer doen met hun elektronische apparaten, zoals de smartphone. Allemaal onderwerpen waar milleu- en persoonlijke voordelen samengaan.”

Kijk hier de 2 uitzending terug waar we het hebben over biologisch vlees

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.