De Vuelta mogelijk in 2020 in Utrecht?

Door Bas Woonings

In 2010 de Giro, in 2015 de start van de tour. Mogelijk volgt in 2020 de start van de een van de belangrijkste wielerwedstrijden, namelijk de Vuelta in Utrecht. Utrecht zou de eerste stad zijn, waar alle grote wielerrondes van start zouden gaan.

Toch is het nog niet zeker dat de Vuelta daadwerkelijk in 2020 in Utrecht van start zal gaan. Binnen de Provinciale Staten is er nog onenigheid over. “De bijdrage voor de Vuelta is heel fors”, zegt GroenLinks-statenlid Huib van Essen tegenover RTV Utrecht. “We staan daar nog steeds kritisch tegenover. Maar we beseffen ook wel dat het een kans is om Utrecht als fietsprovincie op de kaart te zetten.”

Wil je het plan van de voorstander horen en het proces dat daarbij hoort om zo’n grote wielerronde naar Utrecht te halen? Luister hier het live gesprek terug met Cor Jansen van het Buisness Peloton Utrecht, deze organisatie zet zich in om de Vuelta in 2020 te laten starten in Utrecht.

Weet je nog hoe het was? In 2015 de Tour in Utrecht? Kijk hier naar een korte samenvatting van de sfeerbeelden en de uitzending van die dag!

https://www.youtube.com/watch?v=Mqx4tTmu4gY

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.