Draaien aan de knoppen van ons voedselsysteem

Ons huidige voedselsysteem staat voor een groot dilemma: we weten allang dat chemische bestrijdingsmiddelen slecht zijn voor het milieu. Klimaatverandering, afnemende bodemkwaliteit en daar bovenop ook nog eens een instorting van insectenleven. Om duizelig van te worden! Al deze uitdagingen dwingen ons om na te denken over een verandering in onze manier van landbouw bedrijven.

Aankomende zaterdag 12 mei is het tijd voor de debatavond: ‘It’s the food, my friend!’ in De Rode Hoed, Amsterdam. Verschillende sprekers zullen ingaan op de thema’s: bodem- en klimaatvriendelijke landbouw, biodiversiteit en de relatie tussen gezond eten en een gezonde aarde. Genoeg stof om over na te denken!

Tijdens de debat-avond van afgelopen 27 maart werd vooral de vraag gesteld of de landbouw wel zonder chemie kan. Wetenschappers, systeemveranderaars en boeren gingen met elkaar in gesprek:

Heb je zin om hier bij te zijn? Kijk in de agenda van De Rode Hoed, voor meer debat-avonden rondom dit thema.

Kijk naar deze uitzending van CampusTalk van 9 mei om meer te weten te komen over de nieuwe gentechnologie: ‘Crispr Cas9’. Een techniek waarmee je veranderingen kunt aanbrengen in de eigenschappen van het DNA van een plant. Hierdoor zou je planten resistent kunnen maken voor ziektes zonder bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.