Drenthe wil Chinese toerist lokken

Drenthe wil graag meer Chinezen naar de provincie lokken. Daarom wordt er deze week een groep Chinese toeroperators rondgeleid. Hiermee hoopt de provincie dat de touroperators reizen naar Drenthe aan gaat bieden aan hun klanten.

De groep Chinezen bezoekt typische Drentse plekken. Zo zijn ze naar het historische dorpje Coevorden gegaan, maar werden ook het Klompenmuseum, Kamp Westerbork en zwembad de Huttenheugte aangedaan. Natuurlijk kan ook een bezoekje aan een hunebed in Drenthe niet ontbreken.

En om het typische Nederlandse gevoel te versterken mogen de touroperators ook een nachtje op de camping staan. Daar krijgen ze Nederlandse lekkernijen zoals tompoezen en droge worst aangeboden. Iets wat niet bij elke Chinees in de smaak viel.

Chinese touroperators bezoeken camping in Drenthe

 

Ondanks dat lijkt de tour door Drenthe succesvol. De touroperators laten aan RTV Drenthe weten dat ze graag nog een keer terugkomen met familie of vrienden. Wellicht kunnen de Chinezen dan ook de typisch Nederlandse afhaalchinees uitproberen. Want hoewel wij denken lekker Chinees te eten, is dat totaal niet zo. Hoe dat zit hoor je in Let’s Talk van 31 mei 2018.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.