Trends bij Nederlandse bruiloften

Zoals u in de aflevering van CampusTalk heeft kunnen zien, trouwen steeds minder stellen in algehele gemeenschap van goederen. Deze trend heeft veel te maken met de vernieuwde wetgeving. In dit blog zetten wij anderen trends van bruiloften in 2018 op een rijtje.

Een andere trend is dat twintigers en dertigers steeds minder naar het altaar gaan. Twintig jaar geleden trouwden zo’n 85.000 stellen, nu zijn dat er nog zo’n 65.000. Trouwen is dus minder populair, maar toch zijn er nog velen mensen die dromen over ‘de mooiste dag van het leven.’

En als het dan toch de mooiste dag van uw leven moet worden, waarom dan niet gelijk in het buitenland? Dat vragen steeds meer stellen zich af. Dat gaat samen met een andere trend, want een bruiloft wordt ook steeds vaker een meerdaags evenement. Een weekend vol feest met het ja-woord als hoogtepunt.

Een klassieke witte bruidsjurk wordt steeds vaker links laten liggen. Tegenwoordig kan het ja-woord gegeven worden in iedere denkbare kleur. Maar het merendeel kiest toch voor de klassieke witte jurk. Wij zijn benieuwd hoe deze trends zich de komende tien jaar ontwikkelen.

Of u nu wel of niet gaat trouwen en of dat nou klassiek of volgens de nieuwste trends is: het kijken naar mislukkingen op bruiloften blijft altijd leuk.

 

In aflevering 10 van de zomereditie van CampusTalk vindt je het item over trouwen in gemeenschap van goederen terug. https://campusblog.nl/campustalk-uitzendingen/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.