Vuelta kan drieklapper Utrecht voltooien

De mogelijke komst van de wielerwedstrijd, La Vuelta komt steeds dichterbij voor Utrecht. In 2010 ontving de Domstad de Giro D’italia en in 2015 de Tour de France. In 2020 zal de komst van La Vuelta Utrecht de eerste stad in de wereld maken die alle drie grote wielerwedstrijden heeft ontvangen.

Cor Jansen, voorzitter van het Business Peloton Utrecht gaat ervoor zorgen dat de Spaanse wielerwedstrijd komt in Utrecht. “We willen het verhaal vertellen van Utrecht.” Volgens Jansen heeft Utrecht ontzettend veel mooie aspecten die zij graag willen laten zien aan de wereld. De wielerwedstrijd trekt veel toerisme aan. De Tour kostte ruim 16 miljoen euro, maar vervolgens verdiende Utrecht hier dik aan. Ruim 31 miljoen euro werd hier verdient aan toerisme exclusief het geld van eten en drinken dat die dag werd genuttigd. De Vuelta gaat volgens Jansen ook dik terug verdiend worden. De wedstrijd gaat zo’n 15 miljoen kosten en ze schatten de winst op zo’n 29 miljoen euro.

Het is volgens Jansen belangrijk om het verhaal van de stad te vertellen. Ze willen het verhaal vertellen van niet alleen de stad, maar ook de regio Utrecht. Vanuit de gedachte dat er heel veel mensen die hier werken en wonen, in de omgeving van Utrecht recreëren. Er is een sterke verbinding tussen Utrecht provincie en Utrecht stad. “Niet alleen door middel van recreatie, maar ook werken, studeren, wonen, onderzoek doen.” Al deze combinaties maken met elkaar dat je het verhaal van de stad van de regio kan vertellen door middel van een evenement. “Als je zo’n evenement organiseert en je loopt door de stad, zie je iedereen met een glimlach rondlopen. Dat is voor mij gewoon een feel good.” Een ander deel van het verhaal is bijvoorbeeld dat Utrecht de grootste fietsenstalling ter wereld heeft. “Bij dat soort ambities en zaken hoort de Vuelta.” De Vuelta is niet zo zeer een doel maar een middel om het verhaal te vertellen, volgens Jansen.

Het gaat niet lang duren voordat het evenement door gaat. Als Provincie Utrecht de financiering rond krijgt, dan staat de organisatie van de Vuelta er positief in. Tot slot zegt Cor: “We staan op hetzelfde perron, het rangeerterrein in dezelfde trein, alleen die trein moet wel op het juiste moment vertrekken.”

Wilt u de volledige reportage zien? Kijk dan naar uitzending 12 van het zomerseizoen van Campustalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.