Tips voor huisdieren en de zomervakantie

De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent dat veel Nederlanders op een welverdiende vakantie gaan. Naar de zon met de auto of het vliegtuig, of toch maar in Nederland op de camping. Waar de bestemming ook heen gaat, er is een kans dat de trouwe viervoeter of de kat niet mee kan. Maar daar zijn oplossingen voor.

Als het huisdier niet meegaat op vakantie kan een pension een oplossing bieden. Maar… waar moet je als baasje dan allemaal op letten? In Let’s Talk geeft Martin Gaus tips om een goed pension te zoeken. Luister je mee?

Gaat het dier mee, dan zijn er ook een aantal factoren waar het baasje op moet letten. Laat het vakantieadres dieren toe bijvoorbeeld? Maar ook of het land van bestemming de dieren zomaar binnenlaat. In veel gevallen moet een huisdier bepaalde inentingen hebben voordat hij het land binnen mag.

Honden vinden het over het algemeen geen probleem om in de auto te zitten. Zolang ze niet achter worden gelaten in de auto kan een hond gewoon mee op vakantie. Mocht de hond toch angstig zijn, neem dan een vertrouwde omgeving mee zoals een mand. Katten zijn minder comfortabel in een auto. Ze hebben vaak moeite met de autorit en een nieuwe omgeving. Katten kunnen daarom ook het beste thuis blijven zolang er iemand is die voor ze kan zorgen. Ditzelfde geldt ook voor kleine dieren zoals konijnen en ratten.

Mocht je in het buitenland een dier mee willen nemen, dan geeft de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit hier tips over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.