Feest aan de Haagse kust

Zo’n 200 jaar geleden werd het eerste badhuis in Scheveningen opgericht door Jacob Pronk. Een lange geschiedenis als populaire badplaats volgde. Het jubileum wordt door de gemeente Den Haag gevierd met vele evenementen.

Het jubileum wordt gevierd onder de vlaag #feestaanzee. In de uitzending is er aandacht besteed aan het WK Zandsculpturen, maar er is meer.  Zo eindigt zeilwedstrijd de Volvo Ocean Race dit jaar in Den Haag. Het is tevens de eerste keer dat deze race in Nederland finisht.

Door de aankomst van de boten die meedoen aan de wereldberoemde race, staat Den Haag 8 dagen lang helemaal in het teken van zeilen en watersport. Zo komen er oude boten langs, zijn er oefenraces en is er een speciale Ernst & Bobbie kidsdag. Racoon en Chef’Special verzorgen de muziek.  Er zullen naar schatting zo’n half miljoen mensen afkomen op het evenement. De Gemeente Den Haag heeft al opgeroepen om niet met de auto te komen.

Burgemeester van Den Haag Pauline Krikke met de drie winnaars van het WK Zandsculpturen

Rondleidingen
Ook kan je een speciale rondleiding krijgen die langs alle bijzondere plekken van Scheveningen. Zo kan je bijvoorbeeld het eerste badhuis zien en kom je langs de Seinpostduin. De plek waar Mesdag schilderde. Voor 5 euro kan je meewandelen met een gids.

Deze zomer presenteren vele Haagse musea samen ‘Cultuur aan Zee’.  In een openluchttentoonstelling op de boulevard staan Haagse iconen in de spotlights.  Omroep West laat in 12 mini-documentaires zien hoe verrassend cultuur en de zee met elkaar in Den Haag zijn verweven.

Voor de innerlijke mens is er deze zomer het jaarlijkse visfestival “Vissch”. Dit evenement laat met mensen kennis maken met echte Scheveningse vis. Het festivalterrein is in de visafslag van Scheveningen.

Ook zijn de zandsculpturen uit de radio-reportage het bezichtigen waard. Ze zijn nog te zien tot 19 augustus.
In het filmpje hieronder zijn enkele sculpturen te zien.

Wilt u meer horen over het WK zandsculpturen… luister dan naar de uitzending van Let’s Talk van 14 juni 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.