Alcoholvrijbier populairder dan ooit

Met het mooie weer in de aantocht zullen de terrassen vol stromen. Daar hoort natuurlijk ook een lekker biertje bij. Maar de afgelopen jaren is de populariteit van het speciaal biertje toegenomen. Daarnaast is er ook een stijging te zien in het de consumptie van het alcoholvrije biertje. De stijging is te verklaren in het feit dat de Nederlander steeds meer de tijd neemt voor het drinken van alcoholische dranken en meer specifiek opzoek gaat naar smaak in plaats van het ouderwets ‘coma zuipen.’

Volgens onderzoek van de Nederlandse bierbrouwers blijken er een viertal reden voor deze trend. De smaak en toenemende variëteit, verantwoorder omgaan met alcohol ,  steeds breder aanbod van bier en het is ideaal als je moet rijden worden aangevoerd als redenen. De stijging van de consumptie van het alcoholvrije biertje is vooral het grootste in de groep 24-34 jaar.  In totaal bedraagt het aandeel van het alcoholvrije bier op de biermarkt nu 4%.

Naast de consumptie van alcoholvrij bier gaan Nederlanders nu ook naar winkels dat speciaalbier verkoopt. Uit marktonderzoek van IRI blijkt dat supermarkten ruim dertien miljoen euro meer ophaalden in vergelijking met het vorige jaar. Dat is een stijging van 23,2 procent. Volgens Cees-Jan Adema, directeur van Nederlandse Brouwers, zal de stijging de komende jaren alleen maar toenemen: “We zien dat het speciaalbiertje en dan ook met name het alcoholvrije biertje een steeds meer prominentere rol krijgt in de supermarkt waardoor het aanbod kan stijgen. De Nederlander is ook niet meer bang om voor het speciaalbiertje te gaan.” Hij laat daarnaast optekenen: “We moeten ook niet denken dat alles rozengeur en maneschijn is. Dat er nu deze stijging is wil niet zeggen dat deze stijging zal doorzetten.

De stijging van het alcoholvrije biertje haalde 19 april zelfs het programma NOS Radio 1 Journaal.

Wij spraken met zowel Cees-Jan en de eigenaar van Van Bieren Speciaalbier Winkel Utrecht over de stijging en welke gevolgen dit eventueel heeft. Benieuwd naar het interview? Bekijk dan nu aflevering 9 van het seizoen zomer 2018 op https://campusblog.nl/campustalk-uitzendingen/

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.