Extremer weer gaat zorgen voor minder comfortabel leven

Nederland heeft de laatste tijd te maken met steeds extremer weer. Dit zijn de gevolgen van klimaatopwarming en gaat gevolgen hebben voor ons allemaal als we er niets aan doen. 

Een van die gevolgen is de stijgende zeespiegel. In Nederland wordt al tientallen jaren gestreden tegen het water omdat een groot deel van ons land onder de zeespiegel ligt. Om kinderen te leren hoe moeilijk het is om een laag land te wapenen tegen de zee wordt er elk jaar Battle of the Beach georganiseerd. Tijdens deze actie bouwen kinderen een zandkasteel tijdens de aankomende vloed en het kasteel dat het langst blijft staan heeft gewonnen. Wil je meer weten over Battle of the beach? Luister vandaag om twee uur mee naar Let’s Talk.

Maar water is niet alleen een probleem als het gaat om de stijgende zeespiegel. Door de klimaatverandering blijft er te weinig zoet water over omdat het water door de warmte verzilt. Opwarming van de aarde heeft dus voornamelijk gevolgen voor de natuur en het water. In het onderstaande filmpje wordt uitgelegd welke gevolgen klimaatverandering nog meer heeft.

Nu duidelijk is dat opwarming van de aarde voor veel problemen gaat zorgen, is het tijd om het te hebben over manieren waarop een gemiddelde Nederlander zijn steentje kan bijdragen.

Bij klimaatopwarming geldt dat kleine aanpassingen al veel helpen, zeker als veel mensen het doen. Je woning goed isoleren, vaker de fiets pakken en minder vlees eten hebben collectief al een grote impact op het klimaat.

Maar ook grote investeringen zoals zonnepanelen gaan de opwarming van de aarde tegen. Maar voor alle wereldwijde problemen geldt dat het pas echt gaat werken als het iedereen dat steentje bijdraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.