Fietsdiefstal Utrecht schrikbarend hoog

Is u fiets weleens gestolen in Utrecht? De kans is groot dat het antwoord op deze vraag ‘ja’ is. Utrecht scoort namelijke behoorlijk hoog als het gaat om aangifte van fietsdiefstal

 

Cijfers

Om precies te zijn staat Utrecht op een derde plaats.  In Delft was het aantal aangifte 15,7 per duizend inwoners, gevolgd door de gemeente Enschede met 12,7. In 2017 werd in Utrecht 12.6 aangiftes per duizend inwoners gedaan. Dit is erg hoog, want het landelijke gemiddelde ligt ongeveer op 5,7 aangiftes per duizend inwoners.

 

Aantal gestolen fietsen nog hoger

De stichting van aanpak voertuigcriminaliteit zegt, dat het aantal fietsdiefstallen nog hoger ligt dan dat er bekend is. Maar 25 tot 30 procent van de mensen doet namelijk aangifte als zijn of haar fiets is gestolen. Dit betekent dus dat het aantal meer dan drie keer zo groot is. De gemeente Utrecht deed onderzoek naar de wijk waar de meeste fietsen per maand worden gestolen. Uit dit onderzoek(2014) bleek dat er in de binnenstad per maand 894 fietsen worden gestolen.

 

 

 

 

 

 

 

Kleine daling

Ondanks dat het aantal fietsdiefstallen nog steeds erg hoog is in Utrecht, is er toch een kleine daling te zien. In 2016 werden er namelijk 13,1 keer aangifte per duizend inwoners gedaan. Toch vindt de Gemeente Utrecht dit aantal nog veel te hoog. Het is de meest veelvoorkomende criminaliteit in Nederland.

 

Tips

In CampusTalk uitzending 8 Zomer 17-18 werden er al een paar tips gegeven om je fiets veiliger op slot te zetten. Wil je nou echt goede tips over wat je het beste met je fiets kan doen om te voorkomen dat hij wordt gestolen? Op centrum Diefstal staat een hele handleiding waar de beste tips voor u in staan. Ook de ANWB heeft een filmpje dat laat zien hoe je je fiets het beste op slot kan zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.