Flexibel vrijwilligen; Utrecht Cares biedt vrijwilligers vrijheid!

Veel mensen hebben hun dagelijks leven druk ingevuld en als ze dan vrije tijd hebben dan zit hier geen regelmaat in. Ook is het een feit dat steeds minder mensen zeker degene die het druk hebben extra verplichtingen willen aangaan. Voor mensen die hiermee zitten maar zich toch graag in willen zetten om anderen te helpen heeft de organisatie NederlandCares het flexibel vrijwilligen in het leven geroepen.
NederlandCares en de regionale versie van het platform UtrechtCares  bieden een online platform aan dat vrijwilligers en maatschappelijke organisaties bij elkaar brengt. Via een online agenda is het mogelijk om je tot een paar uur van tevoren in te schrijven voor activiteiten waarbij je iets kunt betekenen voor een ander. Op deze manier zit je niets vast aan extra verplichtingen en is het erg gemakkelijk om in aanraking te komen met verschillende soorten vrijwilligerswerk. Bij Utrecht Cares zijn verschillende organisaties aangesloten waaronder daklozenopvang-centra, ouderenhuizen, buurthuizen en scholen.
De organisatie NederlandCares werd opgezet om young professionals die volgens oprichters van het vrijwilligersnetwerk vaak blijven hangen in een netwerk van mensen die erg op hun zelf lijken meer in contact te laten komen met de samenleving. NederlandCares zet zich in om vijf verschillende doelgroepen te ondersteunen waaronder: dak- en thuislozen, kinderen in achterstandssituaties, mensen met een beperking, migranten en ouderen.
In het onderstaande filmpje vertellen vrijwilligers die gebruik maken van de agenda van Utrecht Cares om zich voor anderen in te zetten over hun motivatie om dit werk te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.