Grensoverschrijdend biertje

Een heerlijk biertje dat mensen bij elkaar brengt. Enschede wil graag de banden met Duitsland versterken en kwam daarom met het idee voor een grensoverschrijdend biertje.  

De Euregio bestaat dit jaar 60 jaar, dus kwam de Gemeente Enschede met het idee om een grensoverschrijdend biertje te maken. Peter Schildkamp, projectleider Duitsland bij de gemeente Enschede heeft het initiatief bedacht. “Met een Duits communicatiebureau kwamen wij op het idee om op basis van verschillende producten ondernemingen bij elkaar te brengen. We hebben er toen voor gekozen om te beginnen met het brouwen van bier.”

Bierbrouwerij Stanislaus uit Enschede en Finne Brauerei uit Münster zijn met dit idee aan de slag gegaan.”We hebben samen een proeverij avond gehouden en hier hebben we gekeken wat voor een soort biertje we wilden maken”, aldus Rocco Chin van bierbrouwerij Stanislaus. De twee brouwerijen zijn uiteindelijk op een Golden Ale biertje gekomen. Rocco denkt dat dit een erg toegankelijk biertje is wat veel mensen erg lekker vinden. Ook is het biertje niet in strijd met het Reinheitsgebot wat in Duitsland erg belangrijk is. Volgens het Reinheitsgebot mocht bier alleen gemout gerst, water en hop bevatten. Rocco is erg tevreden met het resultaat. “Het is een biertje wat toegankelijk is voor iedereen, niet al te sterk en een beetje fruitig.”, aldus Rocco.

Voor het grote publiek zal het biertje pas aan het eind van de zomer beschikbaar zijn. Het biertje wordt begin september in Enschede, tijdens de Tolle Woche geïntroduceerd. In deze week worden de Nederlandse-Duitse betrekkingen gevierd. Het project past in de Duitsland-agenda van de stad uit Overijssel dat zichzelf ‘de meest Duitse stad van Nederland’ noemt. De Tolle Woche bestaat uit de onderdelen leren, werken, bedrijven, mobiliteit, duurzaamheid, veiligheid, toerisme en kunst en cultuur.

Peter Schildkamp heeft het biertje wel al geproefd en is in ieder geval al erg enthousiast. “Het is een heel fris en fruitig biertje, wat fantastisch smaakt!”

Voor meer informatie over het biertje kijk dan naar uitzending 15 zomer 17-18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.