Het WK-IJs bereiden bestaat!

Op dit moment is het WK voetbal losgebarsten in Rusland, het voetbaltoernooi waar je als voetballer van droomt om deze te winnen. Het is de Oscars voor filmmakers en de Grammy voor muziekartiesten. IJs bereiders dromen maar van het winnen van één prijs: het WK-IJs bereiden! Ja deze bestaan en het toernooi beslist jaarlijks welke ambachtelijke ijscoman zich de beste van de wereld mag noemen!

Coppa d’Oro

De ‘Coppa d’Oro‘, zoals de prijs heet wordt al uitgereikt sinds 1970 en maar één keer wist een Nederlander deze te winnen. In 2007 was het Ermanno Mazzoli (overigens ook van Italiaanse afkomst) die er met de hoofdprijs vandoor ging. Hij won de wereldbeker door zijn bananenijs. 2012 was overigens een goed jaar voor de Nederlandse ijs-industrie want ook het zilver ging mee terug uit Italië.

Italië

Waar anders dan in Italië, het land van het ijs,  wordt elk jaar de prestigieuze prijs uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen door ijs bereiders van over de hele wereld om te laten zien dat zij de lekkerste en beste smaak kunnen maken. Elk jaar komen zij bijeen om niet alleen hun ontdekkingen te laten zien maar ook om nieuwe technieken en smaken onder de knie te krijgen voor in hun eigen salon.

Prijzen

Net als bij elk toernooi zijn er hier natuurlijk ook prijzen winnen. Waar winner de Coppa d’Oro en de titel mee naar huis mag nemen worden er ook nog in de top twintig prijzen verdeeld. Zo worden er naast de hoofdprijs nog meer bekers weggegeven maar ook medailles en zelfs de beste ijsbereider onder de dertig jaar gaat er met een speciale prijs vandoor.

Niet iedereen kan zomaar meedoen aan het WK, want ook hier gelden eerst kwalificatierondes. In deze rondes moeten de deelnemers zich van de beste kanten laten zien met de producten die ze krijgen van de organisatie.

Koffietijd ging langs om te laten zien hoe ambachtelijk ijs nou gemaakt wordt!

Jonathan Sas

Het afgelopen jaar was het Jonathan Sas van ijssalon Nelis die als hoogste Nederlander op de lijst stond. Hij werd vierde en mag zich dit jaar dus de beste Nederlandse ijsbereider noemen. Benieuwd naar wat hij te vertellen had over hoe je nou het beste ijs bereid? Je kan het terugluisteren via de online uitzendingen van CampusBlog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.