Liften naar Berlijn (deel 2)

In totaal hebben onze presentatoren Tom en Koen dertien uur over het liften gedaan. Negen lifts brachten hen naar de hoofdstad van Duitsland. Met deze mensen hadden ze uiteenlopende gesprekken met als hoofdthema vertrouwen in de samenleving.

 

 

 

 

 

 

De in Praag wonende ouders van twee kinderen waren van mening dat er meer vertrouwen in elkaar moet komen. ‘Ondanks dat we in een tijd leven met aanslagen en geweld moeten wij positief proberen te blijven. Het gesprek aan gaan met vreemde mensen, zoals wij dat nu doen, zou veel meer moeten gebeuren. Je gaat elkaar als Europese burgers meer begrijpen.

In Nederland hebben wij met 65%, zoals u in bovenstaande tabel kunt zien tamelijk veel vertrouwen in elkaar. In Duitsland ligt dit percentage met 41% veel lager. Tijdens onze reis hebben win dit de mensen voorgelegd. In aflevering 16 van CampusTalk kunt u de antwoorden van onze bestuurders zien.

Kijk aflevering 16 van de zomereditie van CampusTalk terug met onder andere het tweede deel van ons liftavontuur.  https://campusblog.nl/campustalk-uitzendingen/

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.