Met je ‘stadsklauwen’ wroeten in de volle grond, hier is waar je in Utrecht moet zijn

‘Groente uit eigen tuin’ zie je steeds vaker vermeld op de menu’s en uithangborden van restaurants en cafés. Eigenlijk best raar, want deze restaurants liggen toch midden in de stad!?

Door: Liz Kruisheer

Een trend die hand in hand gaat met de verduurzaming van ons voedselsysteem: ‘lokaal en uit eigen omgeving’ doet het goed de laatste jaren. Nu is er iets nieuws bijgekomen: ‘Urban Farming’. Dat betekent groente, fruit en kruiden uit eigen tuin (ook al is dat dan midden in de stad). In Utrecht zijn er veel plekken waar je terecht kunt voor een heerlijk maaltje van eigen bodem. Hier zijn drie plekken die het bezoeken zeker waard zijn:

  1. Daktuin ANNE – Hier vind je een moestuin met kippen op het dak van ‘duurzaam (woon)centrum Anne’, op het Veemarktplein.
  2. The Green House – Een hypermodern, nieuw restaurant vlakbij het station aan de Croeselaan. Deels een biologisch restaurant en deels een Urban Farm. Benieuwd naar een kijkje in de keuken van The Green House? Kijk naar aflevering 2 van CampusTalk Zomer 17-18.
  3. Food For Good – Een plek voor mensen met en zonder groene vingers. De groenten uit de tuin zijn te koop, je kunt er zelf aan de slag en de beste mensen van Food For Good leveren zelfs op bestelling.

Kijk voor alle informatie over Urban Farms in Utrecht op de website van Milieucentrum Utrecht of kijk op de Stadslandbouwkaart van Eetbaar Utrecht.

Naast dat je heerlijk bij The Green House kunt eten, levert het ook nog mooie plaatjes op…

The Green House by night #TGH030 #circulair #diner #utrecht

A post shared by The Green House Utrecht (@tgh_utrecht) on

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.