Ode aan de vrijwilliger

Het zou heel goed kunnen zijn dat Bouwspeelplaats Bouwgein haar deuren moet sluiten. Dat komt omdat er te weinig vrijwilligers zijn.

 

Het ziet er nu allemaal goed uit, er zijn spelende kinderen en het moment waarop ik er ben zijn er ook vijf vrijwilligers aanwezig. Helaas vertelde Desiree Meerstra, algemeen bestuurslid Bouwgein, mij dat dit een goede dag is, maar dat het wel zeldzaam is. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat ergens vrijwilligers zijn. Bij de radio-omroep waar ik werk zijn we niets zonder ze. Er moet iemand zijn voor de techniek, want als er geen radio-meubilair is dan is er ook geen uitzending. Er moeten bestuursleden, presentatoren, verslaggevers, schrijvers en cameramannen zijn. Zijn zij er niet? Dan is er ook geen omroep. Er kan niets geproduceerd worden.

 

Ik wil het daarom even hebben over het belang van de vrijwilliger. Vrijwilligers doen dit omdat ze het leuk vinden en iets willen doen voor de maatschappij, ik spreek uit ervaring want ook ik ben een vrijwilliger. In mijn geval werk ik bij een omroep. Ik doe er veel ervaring mee op, leer veel nieuwe mensen kennen, mag veel eigen input geven en dat voelt ontzettend goed. Daarnaast kan ik andere mensen informeren en ook daar haal ik veel voldoening uit. Je merkt ook de dankbaarheid van mensen.

Geplaatst door Bouwspeeltuin Bouwgein op dinsdag 29 mei 2018

Dat is ook het geval bij bouwspeelplaats Bouwgein. Al 35 jaar is het terrein open op hutten te bouwen, te spelen en te ontmoeten. De vrijwilligers kunnen ervoor zorgen dat de kinderen ook langs kunnen blijven komen, alleen het probleem is dat er dus te weinig zijn. Na 35 jaar kan het dus zijn dat Bouwgein haar deuren moet sluiten. Om deze kinderen te helpen kun je je aanmelden op de website van VrijwilligersHuis Nieuwegein. Er staan nog zeker een stuk of tien vacatures open.

 

Een impressie van Bouwgein. Het gaat om een video van acht jaar geleden.

 

De uitzending is hier terug te luisteren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.