Smeer je in!

Het is weer die tijd van het jaar waarop je je goed moet gaan insmeren. Maar dat is eigenlijk al een fout die veel mensen maken. Het beste is namelijk om je huis elke dag te beschermen.

 

Een zongebruinde huid wordt vaak gezien als mooi. Het oogt mooi, maar eigenlijk is het een beschadiging voor je huid. Je huid bescherm je met zonnebrand. Helaas is er laatst naar buitengekomen dat veel merken niet de juiste factor hebben die ze aangeven. Hierover lees je meer in het artikel ‘Wanneer beschermd zonnebrand je nou echt?’

 

In de uitzending van 31 mei, spraken we met huidtherapeute Dana Dijs-Bom. Zij legt uit wat de gevaren zijn van zon en ook hoe je je precies moet insmeren. Er is namelijk een grote kans dat je dit verkeerd doet. Dat kan een reden zijn waarom je alsnog bent verbrand.

 

Maar is er nog iets te doen tegen verbranding? Of eigenlijk tegen de huidbeschadiging. Er zijn verschillende behandelingen voor. Maar chronische beschadiging is eigenlijk niet te behandelen. Dit komt door verandering in het DNA van cellen. Allereerst natuurlijk smeren. Dit moet je heel dik doen. Daarnaast kun je een IPL-behandeling, fractionale laserbehandelingen, peelings en therapeutische huidproducten krijgen. Je kunt hiervoor naar verschillende huidtherapeutes gaan. Zij kunnen je er alles over vertellen. Mocht je dus zonschade hebben opgelopen, neem dan contact op.

Maar het belangrijkste blijft natuurlijk: smeren! En bescherm jezelf ook goed door bijvoorbeeld een t-shirt aan te trekken. Of ga wat vaker in de schaduw.

 

Bronnen: KWF
Huidzorg Houten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.