Tips om uw privacy te beschermen

Zoals u in de aflevering van CampusTalk heeft kunnen zien, moeten sportverenigingen en bedrijven zich steeds zorgvuldiger bezig houden met de privacy van haar klanten en leden. Door de komst van de nieuwe privacywet kunnen zij hoge boetes verwachten wanneer zij dit niet doen. In dit blog tips om online uw privacy goed geregeld te hebben.

Tip 1: Wanneer u klaar bent op een website of app zoals Facebook of Twitter, log dan even uit. Op die manier kan een bedrijf niet meer zien wat je online aan het doen bent. Als je uitgelogd bent kunnen bedrijven alleen nog de gegevens analyseren die je daar eerder achter gelaten hebt.

Tip 2: Haal je berichten op Facebook van ‘openbaar’ af. Op deze manier kan niet iedereen meer het bericht dat jij net geplaatst hebt zien, maar kunnen alleen jouw Facebook-vrienden dit nog zien.

Tip 3: Wis uw geschiedenis van je internetbrowser regelmatig. Browsers houden namelijk bij op welke site je wanneer bent geweest. Dat zorgt er ook voor dat advertenties worden getoond van producten die u waarschijnlijk goed liggen. Best handig, maar ook heel privacygevoelig.

Tip 4: Geef niet zo vaak aan bedrijven en winkels uw gegevens zoals uw emailadres en/of telefoonnummer. Bedrijven slaan dit op terwijl u deze gegevens helemaal niet hoeft te geven. Dat zorgt ook weer voor wat minder mailtjes vol met reclame.

In aflevering 11 van de zomereditie van CampusTalk zie je het item over de privacywetgeving voor sportclubs. https://campusblog.nl/campustalk-uitzendingen/

 

“>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.