Komt er dan toch een nieuw zandpad? ‘’Ik heb er weinig vertrouwen in’’

Door: Sigi Foppen

De prostitutieboten aan het Zandpad werden in 2013 gesloten na signalen over misstanden. De gemeente wilde van de vorige exploitant af en besloot vlakbij het Zandpad een nieuwe prostitutiezone aan te leggen en met ‘een schone lei te beginnen’.

Een onderzoek naar de investeerder heeft aangetoond dat er ”een ernstige mate van gevaar ” bestaat dat er strafbare feiten worden gepleegd met het vastgoed dat gebouwd zou worden, liet burgemeester Jan van Zanen donderdag weten. De beoogde investeerder zou niet alleen gaan bouwen, maar ook optreden als verhuurder van de ramen. De gemeente was een jaar geleden enthousiast over de partij die het hele nieuwe raamprostitutiecomplex wilde gaan bouwen. Voorwaarde was echter dat deze bouwer een zogenoemd Bibob-onderzoek (een onderzoek naar mogelijke criminele activiteiten) zou doorstaan. Utrecht noemt het een domper en een tegenslag dat dat niet is gelukt.

De burgemeester schrijft: “Gezien onze ervaring duurt een Bibob onderzoek ca. 6 maanden maar kan dit langer duren als het een complexe bedrijfsstructuur betreft. De definitieve gunning en het ondertekenen van de huurcontracten volgen na de weging van het advies van het Landelijke Bureau Bibob.” Afhankelijk van wanneer partijen een omgevingsvergunning aanvragen, parallel aan het Bibob onderzoek of erna, is het Nieuwe Zandpad op zijn vroegst in het najaar 2019 in bedrijf.

Al eerder maakte RTV-Utrecht hier een item over, onze uitzending zien? dat kan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.