Top 3 gekke ijssmaken in Utrecht

Aardbei, chocola en vanille zijn ijssmaken die bijna iedereen lekker vindt. Toch zijn veel mensen toe aan iets nieuws. Daarom zijn er veel ijssalons, die ook deze zomer weer met de gekste ijssmaken komen. In Uitzending 1 kon u al zien dat Lorenzo gekke ijssmaken maakt maar hier nog een top drie van de gekste ijssmaken in Utrecht op een rijtje.

1. Roze koek ijs

Voor de zoetekauwen onder ons is dit het perfecte ijsje. Nieuwsgierig naar de smaak? Ga dan langs bij ijssalon Roma. Hier heb je ook nog heel veel andere gekke ijssmaken zoals Choco zoenen en spekkoek ijs.  

2. Vijgenjam

Vorig jaar werd IJssalon Roberto betiteld als ‘de beste ijssalon van Nederland’. Utrechtse ijsboer Roberto Coletti en zijn schoonzus Romana de Lorenzo bereikten zelfs de top vijf tijdens de verkiezing van ’s werelds beste ijsmaker. Roberto heeft erg veel gekke ijssmaken maar heeft nu iets nieuws; ‘Sicilia’ ijs. Het is een heerlijke smaak van amandelen en vijgenjam. Is dit niet helemaal jou smaak? Geen probleem. Roberto maakt namelijk elke week een nieuwe smaak, dus genoeg keus!

3. Kastanje ijs

Aan de Twijnstraat in Utrecht zit een bijzondere ijssalon. Het wordt namelijk helemaal gerund door studenten uit Utrecht. De studenten zitten bij de roeivereniging Orca en het geld wat ze ophalen gaat voor een deel naar de vereniging. Ze hebben veel smaken in de winkel maar een van de gekste is toch wel het Kastanje ijs. Na een dagje shoppen is dit de perfecte plek om deze ijssmaak een keer uit te proberen.

Ramadan ijs

Helaas niet in Utrecht, maar speciaal voor de Ramadam heeft een ijssalon in Rotterdam ijssmaken gemaakt die hier mee te maken hebben. Een paar smaken die ze verkopen zijn pistache met doloma koekjes, honing en dadels en baklava en yoghurt met vijgen. De winkel blijft speciaal langer open zodat de mensen lekker van het ijs kunnen genieten.

Ook food trendwatcher Esther Haanschoten ziet weer veel verschillende ijsstrends. http://estherhaanschoten.nl/portfolio_page/ijstrends/

 

In uitzending 3 zomer 17-18 ziet u ook ijssalon Lorenzo in Utrecht. Hij maakt ook erg veel gekke ijssmaken die zeker het proberen waard zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.