Turkse moskeeën in Duitsland over hun bewijzingsdrang

Omstreden imams die prediken voor de heilige strijd in het Midden-Oosten, heftige protesten tegen de bouw van nieuwe islamitische gebedshuizen of de schimmige buitenlandse financiering ervan. Moskeeën zijn geregeld onderwerp van discussie. In dat landschap waarbij moskeeën vaak de zondebok zijn, is het voor hen moeilijk om zich te bewijzen. In de Duitse wijk Kreuzberg, vlakbij het centrum van Berlijn, worstelen Turkse moskeeën elke dag met die bewijzingsdrang.

Verslaggever Coen van den Braber was dat. Hij ging in gesprek met imams van Turkse moskeeën in de Duitse wijk Kreuzberg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.