Verhuizen naar Berlijn voor je droombaan

Door: Sigi Foppen

Berlijn is het Walhalla van de Techno-muziek. Veel Nederlandse DJ’s, producers en boekers in deze scene kiezen daarom ook om naar de Duitse hoofdstad te verhuizen. Maar, hoe leuk dat ook klinkt: het leven daar gaat zeker niet altijd over biergeur en spotlights.

Ik volgde in Berlijn drie mensen die uit Nederland naar Berlijn zijn verhuisd voor een baan in de muziekwereld. Zij hebben ons verteld hoe het daar aantoe gaat en wat de tegenslagen kunnen zijn, maar vooral wat Berlijn voor hun een mooie stad maakt.

 

Andrea Cichecki

DJ en producer Andrea Cichecki ging 5,5 jaar geleden naar Berlijn om haar droom als DJ en producer voor te zetten. Nadat een vriend haar heeft geadviseerd om een studie Sound engineering te gaan doen volgde ze deze vorig jaar aan het Abbey Roads Institute in Berlijn en werkt Andrea nu als een Sound & Mix engineer. Dan heb je inderdaad nog alleen je avonturen vrij, maar die gebruikt Andrea om nog een nachtje te draaien in bijvoorbeeld Club der Visionaere.

 

Sander Baan

Dit is inmiddels 15 jaar geleden. Sander Baan: DJ, producer en organisator verhuisde naar Berlijn voor zijn baan bij Native Instruments (Producent van hard en software voor de muziekindustrie). Hierdoor komt hij veel in contact met andere DJ’s en Producers en mag de nieuwste gear als eerste uittesten, wat veel mooie samenwerkingen oplevert.

 

Pieter Ridder

We are E, het boekingskantoor dat Pieter Ridder bezit heeft volgens hem helemaal geen vaste plek nodig. Maar de persoonlijke contacten dat het bedrijf nu gemakkelijk kan onderhouden met mensen uit Berlijn is ideaal. Pieter heeft zich nog niet helemaal overgegeven aan de stad, maar kan daar wel vinden wat Amsterdam niet heeft. 

Een korte versie van de mini-docu is in deze uitzending te zien

Stay tune voor de gehele docu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.