Voedsel weggooien, dat doen we toch niet!

Een derde van wat wij op de wereld aan voedsel produceren (voor menselijke consumptie) wordt weggegooid en 97 procent van dit verspilde voedsel belandt vervolgens op de stortplaats. Dit kan volgens de volgende ondernemer beter. Een top drie van de leukste plekken in Utrecht waar ze dit ‘ongewenste voedsel’ een tweede kans geven. 

  1. Buurtbuik – Bij de Buurtbuik in buurthuis ‘De Boog’ op de Gambiadreef, bereidt iedere week een groep vrijwilligers een heerlijke 3-gangen lunch. Helemaal gratis, en iedereen is welkom!
  2. Instock – Deze superhippe combinatie van restaurant en winkel op de Vleutenseweg haalt overgebleven producten op bij Albert Heijns en andere producenten. Wat er op de kaart staat is niet gratis, maar je hebt wel keuze uit maarliefst acht verschillende gerechten!
  3. World Disco Soup Day – Elk jaar organiseert SlowFoodYouthNetwork (SFYN) het grootschalige evenement World Disco Soup Day. Een groep jongeren verzamelt overgebleven groente uit de buurt en maakt hier een smakelijke soep van. Dit gebeurt onder het genot van een muziekje, en er mag zeker gedanst worden. Dit jaar is helaas net geweest maar houdt de kalender in de gaten, en save the date! 

 

Ben je benieuwd geworden naar de Buurtbuik? In deze aflevering van CampusTalk gaan we bij ze op bezoek!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.