Waarom eten we liever geen insecten?

Zoals u al eerder in de uitzending van Let’s Talk heeft kunnen horen gaat het slecht met de insecten. Het is dus maar goed dat Nederlands niet zo’n groot fan zijn van het eten van insecten. Dit in vergelijking met landen zoals Japan of Vietnam.

Maar waarom vallen insecten bij ons niet zo goed in de smaak? Is het het idee van het eten van een insect of bevalt de smaak ons echt niet? Deze voorkeur heeft voor een groot deel te maken met wat we gewend zijn om te eten. Omdat de (vaak wat bittere) smaken niet veel voorkomend zijn in ons dieet, is het eten van insecten voor ons een vaak onwennige smaak. Dit kan resulteren in het niet lekker vinden van insecten.

Toch lijkt het onvermijdelijk dat ook wij op een gegeven moment insecten toe zullen gaan voegen aan ons dieet. Hoogleraar Marcel Dicke vertelt in een interview met de Telegraaf dat de overstap naar het eten van insecten voor de hand is met de alsmaar stijgende wereldbevolking. ”Om iedereen te voorzien van voldoende eiwit kan nu nog wel, maar als er nog 2 miljard extra mensen bij komen wordt het wel heel lastig om iedereen te voeden”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.