Wanneer beschermt zonnebrand nou echt?

Uit het onderzoek van de Consumentenbond bleek dat sommige zonnecrèmes niet de juiste factor op de verpakking aangeven. Hierdoor is het dus erg moeilijk om je goed te beschermen tegen de zon. Maar voor hoeveel procent beschermt zonnebrand überhaupt? 

Volgens het Universitair Medisch Centrum Leiden beschermt factor 15 en 30 je huid voor ongeveer 90 procent tegen de zon. Factor 50 beschermt voor ongeveer 98 procent. De factoren moeten dan natuurlijk wel kloppen. Ondanks dat dit hoge beschermingspercentages zijn, is het volgens het UMCL geen belofte tot volledige bescherming. ”Waar het vaak misgaat is dat mensen onvoldoende smeren, waardoor ze alsnog niet volledig beschermd zijn.’

Ook factoren zoals zweten en zwemmen kunnen de werking van de zonnebrandcrème verminderen. Het is dus van belang dat er regelmatig gesmeerd wordt. Ook je huidskleur speelt hier een belangrijke rol in. 100 procent bescherming tegen de zon is nooit mogelijk. Extra zonnebrand in huis halen is dus zeker geen overbodige luxe!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.