3 x wat te doen in Utrecht Zuilen

Utrecht Zuilen verhipt. Wat ooit een arbeiderswijk was, is tegenwoordig steeds vaker het nieuwe thuis van jonge gezinnen. En voor een leuk dagje uit, hoeven die niet ver van huis. Je leest hier de leukste uitjes in Utrecht Zuilen.

Museum van Zuilen
Wil je meer weten over Zuilen zelf? Breng dan een bezoekje aan het Museum van Zuilen. Het museum beschikt over een grote verzameling artikelen die te maken hebben met de geschiedenis van Zuilen. Ben je zelf inwoner van Zuilen? Dan is een bezoekje aan het museum extra informatief. In het museum staat van iedere straat in de wijk een map met daarin de geschiedenis van die straat. Super leerzaam dus!

Julianapark
Is het tijd voor een frisse neus? Maak dan een wandeling in het Julianapark. Het Julianapark is een van de oudste stadsparken van Utrecht. In het park kun je onder andere een bezoek brengen aan de dierenweide. Hier vind je damherten en andere beesten. In de zomer vinden er op de podiumheuvel regelmatig culturele activiteiten plaats.

Slot Zuylen
Hoewel het eigenlijk net buiten Utrecht valt, mag Slot Zuylen, alleen vanwege de naam al, niet ontbreken in dit lijstje. Het historische slot bevindt zich in een natuurrijke omgeving. Je kunt het slot bezichtigen onder leiding van een gids, wandelen in de kasteeltuin of wat drinken in het nabijgelegen café.

Wil je meer weten over Utrecht Zuilen, kijk dan aflevering 6 van CampusTalk seizoen herfst 18/19 hier terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.